ایرانشهر
واکنش بازار اجاره مسکن به مصوبه تمدید اجباری
بازار اجارهبها بدون توجه به مصوبات ستاد کرونا شاهد رشد نرخهاست با این وجود در برخی محلات میتوان با ودیعه ۱۵۰ میلیون تومانی، فایلهای اجاره نسبتا مناسب پیدا کرد.
به گزارش مهر، در حالی که بازار اجاره سال گذشته با اجرای ۳ مصوبه مهم ستاد ملی کرونا مبنی بر «الزام موجران به تمدید قراردادهای اجاره از سال گذشته و عدم امکان فسخ قرارداد»، «تعیین سقف اجارهبها در تهران و سایر شهرها» و «اعطای تسهیلات ودیعه مسکن به مستأجران» تا حدودی از تلاطمات به دور ماند، اما امسال علی رغم اعلام تمدید اعتبار این مصوبات تا تیر ماه سال جاری از سوی وزیر راه و شهرسازی، بازار اجاره مسکن با وضعیت خوبی روبه رو نیست.
به گفته تعدادی از مشاوران املاک، اجارهبها در برخی محلههای گرانقیمت تهران ۷۰ تا ۱۰۰ درصد نسبت به بهار و تابستان سال گذشته و در برخی محلههای ارزان قیمتتر، ۳۰ تا ۵۰ درصد رشد داشته است. این در حالی است که سقف افزایش اجارهبها برای قراردادهای تمدیدی، بر اساس اعلام ستاد ملی مقابله با کرونا در تهران ۲۵ درصد است. با این حال یافتن واحدهای اجارهای با رهن کمتر از ۱۵۰ میلیون تومان اگرچه به سختی امکانپذیر است، اما دور از دسترس نیست. در منطقه فردوسی جنوبی (پایینتر از میدان فردوسی) واحد ۵۰ متری با رهن کامل ۱۵۰ تا ۱۷۰ میلیون تومان در واحدهای با عمر بالای سال ساخت فایل شدهاند. همچنین واحد مسکونی ۷۰ متری در شهرک ولیعصر (منطقه ۱۸) با قدمت ۱۶ سال ساخت در طبقه دوم با آسانسور، پارکینگ و انباری ۱۶۰ میلیون تومان برای اجاره عرضه شده است.
در تهرانسر (منطقه ۲۱) واحد ۶۰ متری ۷ سال ساخت طبقه چهارم با ۱۲۰ میلیون تومان ودیعه و اجاره ماهانه ۳.۵ میلیون تومان به مشتریان معرفی شده است. واحد ۷۰ متری ۱۵ سال ساخت در بریانک (منطقه ۱۰) با قدمت ۱۵ سال ساخت طبقه ۲ بدون آسانسور و پارکینگ با ۱۵۰ میلیون تومان ودیعه و اجاره ماهانه ۱.۴ میلیون تومان در فایلهای اجاره مسکن دیده میشود. واحد نوساز ۷۵ متری در محله نیروی هوایی (منطقه ۱۳) طبقه ۴ با آسانسور ولی بدون پارکینگ به مبلغ ۱۵۰ میلیون تومان ودیعه و اجاره ماهانه ۴.۵ میلیون تومان فایل شده است. واحد ۹۰ متری نوساز در محله جیحون (منطقه ۱۰) طبقه همکف با آسانسور و پارکینگ نیز به قیمت ۱۰۰ میلیون تومان ودیعه و ۴.۵ میلیون تومان اجاره ماهانه برای متقاضیان قابل دسترسی است.
واحد ۶۰ متری در تهرانسر (منطقه ۲۱) ۴ سال ساخت طبقه همکف با آسانسور و پارکینگ ۱۲۰ میلیون تومان ودیعه و اجاره ماهانه ۳.۵ میلیون تومان عرضه شده است.
واحد ۴۵ متری ۳ سال ساخت در استاد معین طبقه ۴ با آسانسور و پارکینگ نیز ۲۰۰ میلیون تومان رهن کامل به بازار اجاره عرضه شده است.
واحد ۸۰ متری نوساز در خیابان جیحون طبقه ۴ با آسانسور و پارکینگ ۱۰۰ میلیون تومان ودیعه و اجاره ماهانه ۳.۵ میلیون تومان ارایه شده است.
واحد ۵۰ متری ۱۶ سال ساخت طبقه ۳ بدون آسانسور و پارکینگ در خیابان سهروردی جنوبی نیز به قیمت ۱۰۰ میلیون تومان ودیعه و اجاره ماهانه ۲.۵ میلیون تومان معرفی شده است. واحد نوساز ۶۰ متری واقع در خیابان رودکی (محله سلسبیل) طبقه ۴ با آسانسور و پارکینگ ۱۰۰ میلیون تومان ودیعه و اجاره ماهانه ۵ میلیون تومان فایل شده است.
سوئیت ۳۰ متری ۱۵ سال ساخت طبقه همکف در خیابان قصرالدشت بدون آسانسور و پارکینگ با قیمت ۲۰ میلیون تومان ودیعه و اجاره ماهانه ۱.۵ میلیون تومان در بازار اجاره عرضه شده است. واحد ۴۷ متری ۵ سال ساخت طبقه همکف واقع در خیابان طوس بین یادگار و جیحون با آسانسور و پارکینگ ۱۵۰ میلیون تومان رهن کامل فایل شده است. سوئیت ۴۵ متری ۱۵ سال ساخت در خیابان رودکی جنوبی طبقه ۳ بدون آسانسور و پارکینگ نیز با مبلغ ۱۰۰ میلیون تومان ودیعه و اجاره ماهانه ۷۰۰ هزار تومان، به بازار اجاره مسکن معرفی شده است.
رانندگان بدحساب سد راه الکترونیکیشدن عوارض آزادراهی
در حالی که مردم برای پرداخت آنلاین عوارض آزادراهی یک هفته زمان دارند و جریمه هر یک از عوارضهای چند هزار تومانی آزادراهها ۴۰ هزار تومان است، باز هم با وجود پیامکهای چند باره، جریمه را ترجیح میدهند و راه را برای الکترونیکی شده عوارض آزادراهی سختتر میکنند. به گزارش ایسنا، بیش از دو سال از وعده دولت برای الکترونیکی شده عوارض آزادراهی میگذرد اما همچنان خبری از آن نیست و بزرگترین مانع و مشکل برای تحقق آن مانند بسیاری از کشورهای توسعه یافته، رانندگان بد حسابی هستند که پس از گذشتن از یک آزادراه الکترونیکی، عوارضشان را پرداخت نمیکنند. جالبتر اینکه بارها به این رانندگان پیامکهای هشدار آمیز ارسال شده که اگر در بازه زمانی و مهلت یک هفتهای مقرر عوارض آزادراهیشان را پرداخت نکنند باید برای هر یک از آنها ۴۰ هزار تومان جریمه پرداخت کنند و این مبلغ به غیر از نرخ عوارضی است که بالاخره باید بپردازند اما باز هم این بد حسابها به کارشان ادامه داده و توجهی به این مساله نداشتند و پس از جریمه شدن نیز برخی از این رانندگان باز هم عوارضی پرداخت نکردهاند.