اخبار

۱۴۰۰/۰۶/۲۴ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۸۲۱۴۵

در گفت‌وگوی تلفنی رییسی و پوتین مطرح شد

امیدواری برای دیدار  در آینده نزدیک 

رییس‌جمهور روسیه روز سه‌شنبه در تماس تلفنی با آیت‌الله دکتر سیدابراهیم رییسی، با بیان اینکه به علت احتمال ابتلا به بیماری کرونا به قرنطینه رفته است، خواستار انجام هماهنگی برای دیدار دو رییس‌جمهور در اولین فرصت شد. به گزارش ایسنا، رییس‌جمهور روسیه با اشاره به همکاری‌های مسکو – تهران در زمینه مقابله با کرونا و همچنین تولید مشترک واکسن اسپوتنیک، بر تداوم این همکاری‌ها تاکید کرد. رییس‌جمهوری اسلامی ایران نیز در تماس تلفنی «ولادیمیر پوتین»، گفت: توسعه و تعمیق همکاری‌های دو کشور را در همه ابعاد دنبال می‌کنیم. حجت‌الاسلام رییسی همچنین با تاکید بر ضرورت تداوم همکاری‌های دو کشور در زمینه مقابله با کرونا از جمله در زمینه تولید واکسن مشترک، اظهار داشت: این همکاری‌ها باید تا ریشه کن شدن کامل این بیماری عالمگیر با قوت ادامه یابد.

 رییس سازمان برنامه و بودجه:

 «خلق پول» باید ریشه‌کن شود

رییس سازمان برنامه و بودجه گفت: «خلق پول» جز تورم افسارگسیخته و آسیب جدی به معیشت مردم، نتیجه‌‌ای نداشته است. بنابراین باید تلاش شود تا خلق پول ریشه‌کن شود و برای تحقق پروژه‌ها باید مدیران در استان‌ها به خلق منابع رو بیاورند. «مسعود میرکاظمی» در چهارمین جلسه ستاد بودجه سال ۱۴۰۱ کشور اظهار داشت: اقتصادمحوری، اساس کار است. باید از پروژه‌محوری فاصله بگیریم و با تمرکز بر برنامه به نتیجه برسیم. وی با اشاره به اینکه ادامه روند فعلی اقتصاد، روند مطلوبی نیست، تصریح کرد: منابع پایدار و غیرپایدار مصرف شده، بدهی‌هایی به اسم تحقق برنامه‌ها بر کشور تحمیل شده است و اوراق قرضه‌هایی که دولت هر سال باید بازپرداخت کند جز افزایش تورم و فشار اقتصادی بر افراد ضعیف جامعه و کاهش درآمد مردم و عدم تحقق برنامه، نتیجه‌ای دربر نداشته است. رییس سازمان برنامه و بودجه گفت: باید سهم استان‌ها در هر بخش برای رشد اقتصادی مشخص و این مساله تا سطح شهرستان‌ها توسط سازمان‌های استانی استخراج و تدوین شود. میرکاظمی با بیان اینکه تمام تلاش ما این است که به بخش تولید شتاب داده شود، خاطرنشان کرد: طبق روال گذشته اگر برنامه اقتصادی پیش برود هزینه جبران‌ناپذیری بر کشور وارد می‌شود، بنابراین، توجه به رشد اقتصادی و افزایش بهره‌وری مورد توجه همه برنامه‌ریزان، تصمیم‌گیران و تصمیم‌‌سازان قرار گیرد. رییس سازمان برنامه و بودجه با تاکید بر اینکه ما کشور ثروتمندی هستیم، افزود: سازمان برنامه و بودجه با مشارکت استان‌ها برای تحقق رشد اقتصادی و افزایش بهره‌وری، برنامه‌ریزی را در دستور کار داشته باشد تا شاخص سطح زندگی مردم بهبود پیدا کند، چرا که مردم ما شایسته زندگی بهتری هستند. وی با انتقاد از خلق پول طی سال‌های گذشته، اظهار داشت: تا کی باید خلق پول صورت گیرد که جز تورم افسارگسیخته و آسیب جدی که به معیشت مردم وارد کرده، نتیجه‌‌ای نداشته است. بنابراین به جد باید تلاش شود تا خلق پول، که ساده‌‌ترین راه است ریشه‌کن شود و برای تحقق پروژه‌ها باید مدیران در استان‌ها به خلق منابع رو بیاورند.

سومین نامه بذرپاش به وزرای دولت سیزدهم

وزیر صمت، در جریان احکام مغفول مانده قرار گرفت

سومین نامه ارسالی به وزیران دولت سیزدهم با موضوع ارایه اهم موارد تحقق‌یافته و تحقق‌نیافته مرتبط با دستگاه‌های ذیربط به همراه وظایف مغفول مانده و نیز پروژه‌های فاقد عملکرد موثر و کارآمد، خطاب به وزیر صنعت، معدن و تجارت نگاشته شد. به گزارش ایسنا، دفتر روابط عمومی و امور بین‌الملل دیوان محاسبات کشور اعلام کرد: در این نامه که به امضای رییس کل دیوان محاسبات کشور رسیده است، ضمن یادآوری احکام مغفول مانده از قبل در وزارتخانه مذکور، تاکید شده که مبنای رسیدگی این دیوان در حوزه‌های مالی و رعایت و عملکرد، اجرای قوانین واسناد بالادستی، ارتقای شفافیت، مبارزه با فساد، حذف قوانین مزاحم و موازی و تحقق شعار سال ۱۴۰۰ به منظور اولویت‌بندی اقدامات اجرایی دستگاه‌های تحت امر خواهد بود. برخی از احکام مغفول که در نامه مهرداد بذرپاش به وزیر صنعت – معدن – تجارت درج شده، به شرح زیر است: 

- ایجاد و تقویت نشان (برند)های تجاری داخلی محصولات صنعتی و خوشه‌های صادراتی

- تعیین عمق ساخت داخل محصولات داخلی و نصب برچسب نشان‌دهنده درصد عمق ساخت داخل و درج رتبه‌بندی تولیدکنندگان کالاها

- عرضه‌کنندگان خدمات و پیمانکاران طراحی - ساخت

- اقدام به استفاده از استفاده از سامانه نرم‌افزاری به شناسه‌دارکردن کلیه انبارها و مراکز نگهداری کالا با هدف شناسایی کالاهای قاچاق

- رهگیری کالا از بدو ورود تا سطح عرضه

- طراحی و ساخت خودروهای داخلی با حداکثر استاندارد.

علاوه بر موارد فوق، تاکید شده است که در وزارت صنعت – معدن – تجارت، انجام و پیگیری مستمر پروژه‌های رونق تولید و تعیین تکلیف واحد تولیدی مشکل‌دار با هدف فعال نمودن آنها، تکمیل و راه‌اندازی طرح مهم و ملی، تکمیل طرح‌های صنعتی با پیشرفت فیزیکی بالا، ایجاد توازن زنجیره مواد اولیه مورد نیاز و توسعه صنعت فولاد و مس کشور برای تولید پایدار، افزایش صادرات کالا و خدمات غیرنفتی، مدیریت هدفمند واردات در راستای حفظ تراز مثبت تجاری، ارتقای رقابت‌پذیری واحدهای تولیدی کوچک و متوسط با هدف افزایش صادرات و همچنین برنامه‌ریزی جهت تحقق آنها برای رسیدن به اهداف اقتصاد مقاومتی باید به صورت جدی پیگیری شود.