تورم ۴۷۵ درصدی کالاهای وارداتی

۱۴۰۰/۰۸/۱۰ - ۰۱:۴۲:۰۷
کد خبر: ۱۸۳۴۸۹
تورم ۴۷۵ درصدی کالاهای وارداتی

کالاهای وارداتی در سال گذشته با افزایش ۴۷۵ درصدی قیمت نسبت به قبل همراه بوده است.

مرکز آمار ایران جزییاتی از وضعیت تورم در کالاهای وارداتی منتشر کرد که نشان می‌دهد تغییرات شاخص قیمت کالاهای وارداتی مبتنی بر داده‌های ریالی در سال ١٣٩٩ نسبت به سال قبل، ٤٧٥,١ درصد است که در مقایسه با تورم سال ١٣٩٨ که ٣٠٤.٥ درصد گزارش شده بود حدود ١٧٠.٦ واحد درصد افزایش داشته است.  همچنین تغییرات شاخص قیمت کالاهای وارداتی مبتنی بر داده­‌های دلاری نیز در سال ١٣٩٩ نسبت به سال قبل، ٣٩.٥ درصد است که در مقایسه با تورم سال ١٣٩٨ که برابر با ٣١.١ درصد بود به حدود ٨.٤ واحد درصد افزایش داشته است. 

در گروه‌های اصلی طبقه‌بندی HS کمترین نرخ تورم سالانه در بخش ریالی مربوط به گروه «چوب و اشیا چوبی، زغال چوب، چوب پنبه و... » ٧,٩ درصد و بیشترین نرخ مربوط به گروه «محصولات صنایع شیمیایی یا صنایع وابسته به آن» با ٥٥٤.٢ درصد است.  همچنین بیشترین کاهش مربوط به گروه «پوست خام، چرم، پوست‌های نرم و اشیا  ساخته شده از این مواد و ...» با منفی سه درصد است.

بنا بر اعلام مرکز آمار بیشترین نرخ تورم ماهانه خانوارهای کشور در مهرماه ۱۴۰۰ به گیلان، بیشترین نرخ تورم نقطه به نقطه به کهگیلویه و بویراحمد و بیشترین نرخ تورم دوازده ماهه به ایلام اختصاص داشته است.

مرکز آمار شاخص قیمت مصرف‌کننده به تفکیک استان را در مهر منتشر کرد که بر این اساس بیشترین نرخ تورم نقطه به نقطه مربوط به استان کهگیلویه و بویراحمد (٤٨,٥ درصد) و کمترین آن مربوط به استان سیستان و بلوچستان (٣١.٩ درصد) بوده است.

در مهر ماه ١٤٠٠ عدد شاخص کل برای خانوارهای کشور (١٠٠=١٣٩٥) به ٣٦٤,١ رسید که نسبت به ماه قبل ٣.٧ درصد افزایش نشان می‌دهد. در این ماه بیشترین نرخ تورم ماهانه خانوارهای کشور مربوط به استان‌های گیلان و کرمان با ٥.٨ درصد افزایش و کمترین نرخ تورم ماهانه مربوط به استان سیستان و بلوچستان با ٢,٢ درصد افزایش است.

درصد تغییر شاخص کل نسبت به ماه مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) برای خانوارهای کشور ٣٩,٢ درصد می‌باشد. بیشترین نرخ تورم نقطه به نقطه مربوط به استان کهگیلویه و بویراحمد (٤٨.٥ درصد) و کمترین آن مربوط به استان سیستان و بلوچستان (٣١.٩ درصد) است.

نرخ تورم دوازده ماهه منتهی به مهر ماه ١٤٠٠ برای خانوارهای کشور به عدد ٤٥,٤ درصد رسید. بیشترین نرخ تورم دوازده ماهه مربوط به استان ایلام (٥٣.٣ درصد) و کمترین آن مربوط به استان قم (٤٠.٩ درصد) است.

در مهر ماه ١٤٠٠ عدد شاخص کل برای خانوارهای شهری (١٠٠=١٣٩٥) به ٣٦٠,٢ رسید که نسبت به ماه قبل ٣.٦ درصد افزایش نشان می‌دهد. در این ماه بیشترین نرخ تورم ماهانه خانوارهای شهری مربوط به استان کرمان با ٦.٧ درصد افزایش و کمترین نرخ تورم ماهانه مربوط به استان‌های‌ سیستان و بلوچستان با ١.٩ درصد افزایش است. درصد تغییر شاخص کل نسبت به ماه مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) برای خانوارهای شهری کشور ٣٨,٤ درصد است. بیشترین نرخ تورم نقطه به نقطه خانوارهای شهری مربوط به استان زنجان (٤٧.٣ درصد) و کمترین آن مربوط به استان سیستان و بلوچستان (٣٠.٩ درصد) است.

نرخ تورم دوازده ماهه منتهی به مهر ماه ١٤٠٠ برای خانوارهای شهری به عدد ٤٤,٧ درصد رسید. بیشترین نرخ تورم دوازده ماهه مربوط به استان ایلام (٥٢.٥ درصد) و کمترین آن مربوط به استان قم (٤٠.٨ درصد) است.

در مهر ماه ١٤٠٠ عدد شاخص کل برای خانوارهای روستایی (١٠٠=١٣٩٥) به ٣٨٦,٠ رسید که نسبت به ماه قبل ٤.١ درصد افزایش داشته است. در این ماه بیشترین نرخ تورم ماهانه خانوارهای روستایی مربوط به استان گیلان با ٦.٨ درصد افزایش و کمترین نرخ تورم ماهانه مربوط به استان خراسان شمالی با ٢.٥ درصد افزایش می‌باشد.

درصد تغییر شاخص کل نسبت به ماه مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) برای خانوارهای روستایی ٤٣,٩ درصد می‌باشد. بیشترین نرخ تورم نقطه به نقطه مربوط به استان کهگیلویه و بویراحمد (٥٤.٣ درصد) و کمترین آن مربوط به استان سیستان و بلوچستان (٣٤.١ درصد) است.

نرخ تورم دوازده ماهه منتهی به مهر ماه ١٤٠٠ برای خانوارهای روستایی به عدد ٤٩,٦ درصد رسید. بیشترین نرخ تورم دوازده ماهه مربوط به استان ایلام (٥٦.٩درصد) و کمترین آن مربوط به استان‌های تهران و قم (٤٣.٣ درصد) است.