اخبار

۱۳۹۹/۰۳/۲۵ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۶۸۰۱۵

افزایش رسته‌های کسب و کارهای آسیب‌دیده از کرونا

بانک مرکزی اعلام کرد که فهرست کسب و کارهای آسیب‌دیده از بیماری کرونا به ۱۴ رسته افزایش یافت.

بانک مرکزی در بخشنامه‌ای به تمامی بانک‌ها و موسسات اعتباری اعلام کرد: پیرو بخشنامه 15 اردیبهشت 99 موضوع اعلام فهرست رسته‌های کسب و کارهای آسیب‌دیده از بیماری کرونا، به استحضار میرساند بنا بر تصمیم متخذه در جلسه 22 اردیبهشت «کارگروه بررسی و مقابله با پیامدهای اقتصادی ناشی از شیوع ویروس کرونا» ابلاغی طی نامه 31 اردیبهشت معاون محترم اقتصادی رییس‌جمهور، «واحدهای پرورش مرغ گوشتی و مرغ مادرگوشتی، مراکز تولید محصولات گلخانه‌ای سبزی و صیفی‌جات صادراتی و مراکز تولید و عرضه گل و گیاهان زینتی و ماهیان زینتی (وزارت جهـاد کشاورزی)» به عنوان رسته چهاردهم به فهرست رسته‌های کسب و کارهای آسیب‌دیده از بیماری کرونا اضافه می‌گردد.

آیین‌نامه منابع و مصارف هدفمندی یارانه‌ها 

معاون اول رییس‌جمهور آیین‌نامه اجرایی بند (الف) تبصره (۱۴) قانون بودجه سال ۱۳۹۹ کل کشور، موضوع منابع و مصارف هدفمندی یارانه‌ها را ابلاغ کرد.براساس آیین‌نامه مذکور که در جلسه مورخ ۱۱خرداد ۱۳۹۹ به تصویب هیئت وزیران رسید، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی موظف است با استفاده از کلیه بانک‌های اطلاعاتی در اختیار و براساس معیارها و ضوابطی که توسط این وزارتخانه که ظرف یک ماه پس از تاریخ ابلاغ این آیین نامه تعیین می‌گردد نسبت به شناسایی سه دهک بالای درآمدی از فهرست یارانه بگیران، با ارایه دلیل و مدرک به افراد، اقدام کند. سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها موظف است، پس از اعلام وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نسبت به حذف یارانه خانوارهای اعلامی در اولین نوبت اقدام نماید. همچنین خانوارهای حذف شده می‌توانند نسبت به اعتراض در خصوص قطع یارانه خود و افراد تحت تکفل با اعلام رضایت از دسترسی وزارت یادشده به کلیه اطلاعات بانکی و ارایه اطلاعات و مستندات لازم، اقدام نمایند. وزارت مذکور مکلف است پس از بررسی مستندات ارایه شده، اسامی سرپرستان خانوارهای واجد شرایط دریافت یارانه نقدی را مجددا به سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها اعلام نماید تا در اولین نوبت، پرداخت یارانه نقدی آنها برقرار شود. وزارت موظف است نتایج را به کلیه معترضین اعلام نماید.

آیین‌نامه بودجه‌ریزی  مبتنی بر عملکرد دستگاه‌ها

معاون اول رییس‌جمهور، آیین نامه اجرایی بند (ج) تبصره (۲۰) قانون بودجه سال ۱۳۹۹ کل کشور، موضوع بودجه‌ریزی مبتنی بر عملکرد دستگاه‌های اجرایی را ابلاغ کرد. به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر هیات دولت، به موجب آیین نامه مذکور، دستگاه‌های اجرایی موضوع این آیین نامه موظفند اعتبارات هزینه‌ای ابلاغی سال ۱۳۹۹ خود را در چهارچوب مفاد دستورالعمل اجرایی بودجه‌ریزی مبتنی بر عملکرد هزینه کرده و ضمن تشکیل کارگروهی با مسوولیت بالاترین مقام دستگاه اجرایی در جهت پیاده‌سازی تمام ابعاد بودجه‌ریزی مبتنی بر عملکرد (شامل برنامه‌ریزی، هزینه‌یابی و مدیریت عملکرد)، فرآیند مدیریت عملکرد را در راستای بهبود مستمر عملکرد و کاهش هزینه‌ها طراحی و اجرا کنند. افزون بر این، دستگاه‌‌های مجری مکلفند بر مبنای تفاهم‌نامه منعقده با واحد مجری که شامل حجم فعالیت‌‌ها، خدمات و قیمت تمام‌ شده آنها و تعیین تعهدات طرفین است، اعتبارات واحد مجری را در سامانه (سیستم) حسابداری خود به ‌صورت جداگانه به گونه‌‌ای نگهداری کنند که‌ امکان گزارش‌گیری رویدادهای مالی واحد مجری به ‌صورت مجزا وجود داشته باشد. همچنین، واحدهای مجری موظفند حقوق و مزایای کارکنان رسمی، پیمانی و قراردادی مندرج در حکم کارگزینی وقراردادهای منعقده را برابر قوانین و مقررات مربوط و سایر پرداخت‌های غیرمستمر مربوط به کارکنان را معطوف به عملکرد و کارآیی آنها محاسبه و پرداخت کنند. ضمنا دستگاه‌های اجرایی مکلفند تمام اطلاعات مربوط به حقوق، فوق‌العاده‌‌های مستمر و غیرمستمر کارکنان رسمی، پیمانی و قراردادی خود را در اختیار سازمان‌های برنامه و بودجه کشور و اداری و استخدامی کشور و وزارت امور اقتصادی و دارایی قرار دهند.