تشدید نظارتهای بهداشتی بر عرضه فرآوردههای گوشتی
خراسانرضوی| سرپرست اداره کل دامپزشکی استان خراسان رضوی خاطرنشان کرد: نظارتهای بهداشتی در طول سال و ایام خاص مثل عید قربان، محرم و صفر و اعیاد دیگر و به ویژه عید نوروز طرحهای ضربتی و تشدید عملیات بهداشتی را در پیش داریم. همچنین در ایام نوروز سال آتی حدود 120 اکیپ، کار بازرسی را در اقصا نقاط استان خراسانرضوی انجام خواهد داد. به گزارش ایسنا، احمد شریعتی اظهار کرد: در اوایل انقلاب مصرف سرانه گوشت مرغ هر ایرانی 5 کیلوگرم و میزان تولید گوشت مرغ 50 هزار تن بود. اما در حال حاضر در استان خراسان رضوی تعداد 7 میلیون و 300 هزار دام سبک، حدود 400 هزار دام سنگین، 2300مرغ گوشتی، 1300واحد گوشتی، حدود 270 واحد مرغ تخمگذار و 20 واحد مرغ مادر گوشتی و تخمگذار وجود دارد. او افزود: میزان جوجهریزی مرغ گوشتی استان حدودا 80 میلیون قطعه بوده و میزان جوجهریزی مرغ تخمگذار حدود 10میلیون قطعه در سال است. در تولید گوشت مرغ در استان خراسان با 150هزار تن دارای مقام چهارم هستیم. شریعتی با بیان اینکه بهطور کلی حدود 8 تا 10 درصد جمعیت دام و طیور کشور در اختیار استان خراسان رضوی است؛ از این جهت حفظ و حراست از این سرمایه دامی امری مهم و ضروری است، بیان کرد: دو بیماری واگیر و خطرناک آنفلوآنزای فوق حاد و دیگری تب برفکی برای این سرمایه یک تهدید است. با توجه به واگیری شدید، تلفات و خسارات سنگینی که این بیماریها ایجاد میکند، این دو بیماری میتواند برای تولید مساله ایجاد کند.