چشم‌انداز همکاری‌های اقتصادی ایران و عربستان

۱۴۰۲/۰۴/۰۵ - ۰۱:۰۰:۰۰
کد خبر: ۲۰۹۱۹۸

 مرکز خدمات سرمایه‌گذاری اتاق تهران، در حال برنامه‌ریزی برگزاری رویدادی جهت بررسی چشم‌انداز بخش خصوصی در همکاری‌های اقتصادی ایران و عربستان است که طی چند هفته آینده برگزار خواهد شد. از این رو، از کسانی که در این حوزه تجربیات عملیاتی یا تحقیقاتی دارند دعوت ‌می‌شود با شماره 88726793 مرکز خدمات ‌سرمایه‌گذاری تماس حاصل کنند.

فریال مستوفی، رییس مرکز خدمات ‌سرمایه‌گذاری اتاق بازرگانی تهران، با اشاره به راه‌اندازی دپارتمان «زنجیره ارزش» از ایجاد اتاق فکر عربستان و کشورهای عربی در آینده نزدیک خبر داد. این عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران با اعلام این خبر توضیح داد: یکی از زیربناهای مهم برای شکل‌گیری همکاری‌های اقتصادی برد - برد میان کشورها از جمله ایران و عربستان، شناخت وضعیت آنها از منظر زنجیره‌های ارزش است.

یعنی اینکه هر کشور از چه زنجیره ارزش‌هایی در داخل برخوردار بوده و در کدام زنجیره ارزش‌های منطقه‌ای و جهانی مشارکت دارد. با توجه به اهمیت این موضوع، دپارتمانی در مرکز خدمات سرمایه‌گذاری اتاق بازرگانی در رابطه زنجیره ارزش راه‌اندازی شده است. او افزود: شتاب گسترش تجارت بین‌الملل در 30 سال اخیر در نتیجه ظهور و گسترش زنجیره‌های جهانی ارزش (GVCs) بوده که این گسترش باعث همگرایی زیادی شد و رشد سریعی در برخی کشورها نظیر چین اتفاق افتاد و موجب نزدیک شدن این کشورها به اقتصادهای توسعه‌یافته شده است. این دستاوردها ناشی از تکه‌تکه شدن تولید در سراسر کشورها و رشد ارتباطات بین شرکت‌ها بود. چنانکه، اجزای سازنده تولید توسط شرکت‌ها از مرزها در جهان عبور کردند و بهره‌وری و درآمد در کشورهایی که جزئی از زنجیره‌های جهانی ارزش شدند، مانند بنگلادش، چین، ویتنام، مکزیک و سایر کشورها افزایش یافت.

او با بیان اینکه «به ویژه بعد از بحران کرونا و تعارض‌ امریکا و چین شاهد افزایش منطقه‌گرایی در زنجیره‌های جهانی ارزش هستیم» ادامه داد: کشور ایران فرصت پیوست به زنجیره‌های جهانی ارزش را در دوره قبلی از دست داده است اما آیا با توجه به تغییر و تحولاتی که در حال وقوع است، شانسی برای پیوستن به زنجیره‌های جهانی ارزش و ایجاد رشد اقتصادی پایدار برای کشور متصور است و هنوز راهی برای توسعه از طریق زنجیره‌های جهانی ارزش وجود دارد؟ اینها سوالاتی بسیار کلیدی هستند که باید مورد بررسی قرار گیرند و در همکاری با سایر کشورها علاوه بر همکاری‌های دوجانبه، به مقوله همکاری در زنجیره‌های ارزش نیز توجه شود. مستوفی در ادامه با اشاره به شکل‌گیری دپارتمان زنجیره ارزش در مرکز خدمات سرمایه‌گذاری اتاق تهران، گفت: . در اولین گام، کتاب «تجارت برای توسعه در عصر زنجیره‌های جهانی ارزش» که توسط بانک جهانی در سال 2020 منتشر شده، توسط این مرکز ترجمه شده است و به زودی منتشر خواهد شد.

او همچنین گفت که مرکز خدمات سرمایه‌گذاری اتاق تهران، در حال برنامه‌ریزی برگزاری رویدادی جهت بررسی چشم‌انداز بخش خصوصی در همکاری‌های اقتصادی ایران و عربستان است که طی چند هفته آینده برگزار خواهد شد. از این رو، از کسانی که در این حوزه تجربیات عملیاتی یا تحقیقاتی دارند دعوت ‌می‌شود با شماره 88726793 مرکز خدمات ‌سرمایه‌گذاری تماس حاصل کنند. این عضو هیات نمایندگان اتاق تهران توضیح داد که از زمان از سرگیری روابط سیاسی ایران و عربستان، مرکز خدمات سرمایه‌گذاری اتاق تهران، گزارش‌های «سرمایه‌گذاری خارجی عربستان سعودی» و «تجارت خارجی عربستان سعودی» تدوین و منتشر کرده و گزارش‌های «سرمایه‌گذاری‌های آرامکو»، «معدن و صنایع معدنی» و «صندوق توسعه عربستان سعودی» را نیز در دست تدوین دارد که به زودی منتشر خواهد شد.

 

ارسال نظر